Ελληνικά English български
Video Photos

Γραμμή κερασιών με μηχανικό ταξινομητή

Κατηγορία: Γραμμές σταφυλιών, αγγουριών, λαχανικών και κερασιών
Dictionary Error: Κεράσια

- Πλήρως ανοξείδωτης κατασκευής

- Στιβαρή κατασκευή

- Φιλική διαχείριση των κερασιών

- Πλήρης μεταφορά των κερασιών μέσα στο νερό

- Μεγάλης δυναμικότητας (1,5 έως4t/h)

- Χαμηλό επίπεδο θορύβου κατά την λειτουργία

- Ακρίβεια στη ταξινόμηση

- Αυτόματη συσκευασία με μεγάλη ακρίβεια ζύγισης

- Ασφαλής και αξιόπιστη λειτουργία

- Έλεγχος της λειτουργίας και της ταχύτητας της γραμμής από τον κεντρικό πίνακα

- Ευελιξία στην τοποθέτηση της γραμμής ανάλογα με τις απαιτήσεις του πελάτη

- Χαμηλή τιμή

- Πιστοποιημένο με CE

 

Στην αρχή της γραμμής βρίσκεται μια δεξαμενή τροφοδοσίας, η οποία έχει ένα ανεβατοράκι από διατρητη ταινία τύπου Intralox και βγάζει τα κεράσια μέσα από το νερό κ τα οδηγεί στο επόμενο μηχάνημα που είναι το κοπτικό.

Το κοπτικό βρίσκεται πάνω σε μια υπερυψωμένη εξέδρα και αποτελείται από δίσκους κοπής κατανεμημένους κατάλληλα ώστε να κόβει κ να διαχωρίζει όλα τα κεράσια το ένα από το άλλο.

Στη συνέχεια, αφού τα κεράσια διαχωριστούν, με τη βοήθεια του νερού οδηγούνται στον μηχανικό ταξινομητή μεγέθους. Εκεί, πρώτα βγαίνουν τα μικρομεγέθη πάνω σε μια ταινία τύπου intralox και στη συνέχεια, τα υπόλοιπα ταξινομούνται με βάση το μέγεθος τους. Η έξοδος των κερασιών από τον ταξινομητή γίνεται αποκλειστικά μέσα στο νερό κι έτσι, το κεράσι δεν ταλαιπωρείται, έχοντας ως αποτέλεσμα να αυξάνεται ο χρόνος ζωής του.

Τα κεράσια πλέον, αφού έχουν ταξινομηθεί κατά μέγεθος, οδηγούνται από ένα δίκτυο σωληνώσεων προς τις ταινίες συσκευασίας, όπου και θα γίνει η ποιοτική διαλογή και απομάκρυνση των σκάρτων κερασιών από τις συσκευάστριες. 

Κάθε διπλή ταινία συσκευασίας διαθέτει στη μέση της μια ταινία απομάκρυνσης των σκάρτων. Στη συνέχεια, υπάρχει μια κεντρική ταινία σκάρτων, στην οποία συγκεντρώνονται όλα τα σκάρτα από όλες τις ταινίες απομάκρυνσης των σκάρτων και τα οδηγεί σε ένα συγκεκριμένο σημείο όπου και γίνεται η συλλογή τους μέσα σε πλαστικά κιβώτια. Η ταινία συσκευασίας επάνω στην οποία κινούνται τα προς διαλογή κεράσια, αποτελείται από 2 επίπεδα ώστε να αναποδογυρίζουν τα κεράσια και να γίνεται ποιοτικότερη διαλογή από τις συσκευάστριες.

Στο τέλος κάθε ταινίας συσκευασίας υπάρχει ένα αυτόματο γεμιστικό με ηλεκτρονική προγραμματιζόμενη ζυγαριά. Όταν το κιβώτιο που είναι τοποθετημένο πάνω στη ζυγαριά φτάσει το προκαθορισμένο βάρος, τότε δίνει εντολή και σταματάει η αυτόνομη μεταφορική ταινία του γεμιστικού, ώστε να μπορούμε να αλλάξουμε κιβώτιο. Με αυτό τον τρόπο επιτυγχάνεται γρήγορη και ακριβής ζύγιση κατά τη συσκευασία.

Συσχετιζόμενα αρχεία

pdf - 167,47 kb ΚΑΤΟΨΗ ΓΡΑΜΜΗΣ ΚΕΡΑΣΙΩΝ (pdf - 167,47 kb)
pdf - 378,16 kb ΓΡΑΜΜΗ ΚΕΡΑΣΙΩΝ (pdf - 378,16 kb)

Video


TORUS web site