Ελληνικά English български
Video Photos

Μηχανή Κάθετης εμβάπτισης παλέτας

Κατηγορία: Περιφερειακά μηχανήματα
Dictionary Error:

Το μηχάνημα της κάθετης εμβάπτισης των φρούτων είναι ειδικής κατασκευής από ανοξείδωτο χάλυβα. Το αντικείμενο εργασίας του μηχανήματος κάθετης εμβάπτισης παλετας είναι η εμβάπτιση των φρούτων σε ειδικό μυκητοκτόνο για την καταστροφή των βλαβερών οργανισμών που προκαλούν την καταστροφή του φρούτου. Το μηχάνημα φέρει μια πλατφόρμα φόρτωσης παλέτας η οποία βυθίζεται μέσα στην δεξαμενή όπου εκεί βρίσκεται το μυκητοκτόνο υγρό.
Η διαδικασία της εμβάπτισης γίνεται ως εξής:
Το μηχάνημα έχει μια δεξαμενή στο μέγεθος μια πλήρους παλέτας, γεμάτη με νερό στο οποίο έχουμε διαλύσει χημικό διάλυμα, κατάλληλο για την απολύμανση των φρούτων. Πάνω από την δεξαμενή υπάρχει μια πλατφόρμα φόρτωσης, πάνω στην οποία τοποθετείται η παλέτα που πρόκειται να βυθιστεί μέσα στη δεξαμενή με το μυκητοκτόνο υγρό. Ένα περονοφόρο όχημα εναποθέτει την παλέτα στη πλατφόρμα φόρτωσης πάνω από τη δεξαμενή. Κατόπιν, από πάνω ακριβώς από την παλέτα, κατεβαίνει ένα καπάκι επενδυμένο με μαλακό υλικό το οποίο κλείνει την παλέτα από πάνω και αρχίζει η διαδικασία του βυθίσματος. Το καπάκι αυτό καλύπτει την επιφάνεια των επάνω κλουβών με συνέπεια να μην είναι δυνατή η διασκόρπιση των φρούτων λόγω του φαινομένου της άνωσης.
Η παλέτα μένει ολόκληρη μέσα στο νερό χρόνο που εμείς προκαθορίζουμε. Τελικά αναδύεται οπότε και την παραλαμβάνει ένα περονοφόρο όχημα.

Συσχετιζόμενα αρχεία

pdf - 125,26 kb Ενημερωτικό φυλλάδιο μηχανημάτων εμβάπτισης φρούτων (pdf - 125,26 kb)
pdf - 3,44MB Ενημερωτικό φυλλάδιο (pdf - 3,44MB)
TORUS web site